Τα νέα μας

02.08.2019

Πώς να μένουμε δυνατοί μπροστά στις καθημερινές δυσκολίες

δυσκολίες

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινές δυσκολίες, οι οποίες συχνά είναι τόσο σοβαρές που μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι και αβοήθητοι. Εάν καταφέρουμε όμως να ερμηνεύσουμε διαφορετικά τις δυσκολίες και να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία θα νιώθουμε πιο δυνατοί και ευτυχισμένοι. Ας δούμε λοιπόν πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες και συχνά δυσάρεστες καταστάσεις.

Καταρχάς πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την κάθε δυσκολία ως μια ευκαιρία, η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε εφόσον την αποδεχτούμε και την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Εάν δεν δράσουμε για να λύσουμε το πρόβλημά μας και να βοηθήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό θα μείνουμε απλά εγκλωβισμένοι στο πρόβλημα και προοδευτικά όλο το πλάνο της ζωής μας θα είναι ετεροκατευθυνόμενο από τα ίδια τα προβλήματά μας τα οποία δεν λύνουμε. Επομένως, εάν προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας θα μπορέσουμε να νιώσουμε και ασφαλέστεροι για το τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Έπειτα, βασικός τρόπος για να λύσουμε ένα πρόβλημα δεν είναι να εστιάσουμε στο ίδιο το πρόβλημα, αλλά στην αποτελεσματική επίλυσή του. Αυτή η οπτική των πραγμάτων θα μας βοηθήσει να σκεφτούμε πιο καθαρά και λογικά και θα μας ενδυναμώσει πνευματικά αλλά και συναισθηματικά.

Σημαντικό είναι επίσης να δούμε τις δυσκολίες ως έναν τρόπο δοκιμασίας της επιμονής, της υπομονής, της ικανότητά μας να είμαστε ανθεκτικοί και να συνεχίζουμε τη ζωή μας. Οι άσχημες και δύσκολες καταστάσεις είναι άλλωστε αυτές που δυναμώνουν τον χαρακτήρα μας. Οπότε τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως μαθήματα και όχι ως παθήματα. Από όλα τα παραπάνω θα καταφέρουμε να έχουμε εμείς τον έλεγχο της ζωής μας, χτισμένης σύμφωνα με τους δικούς μας όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που βάζουν άλλοι για εμάς.

Δείτε κι εσείς τις καθημερινές αντιξοοότητες ως εφαλτήριο για την προσωπική σας βελτίωση και ενδυνάμωση και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.