Τα νέα μας

09.07.2020

Απλά βήματα για να έχουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

ζωής

Για να είμαστε πιο υγιείς δε χρειάζεται να μεταβάλλουμε στο σύνολό του τον τρόπο ζωής μας. Άλλωστε, όλα τα μεγάλα ταξίδια ξεκινούν από απλά βήματα και αποφάσεις. Ας δούμε λοιπόν με ποιες μικρές αλλαγές θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Καταρχάς, για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας δεν είναι αναγκαίο να αποκλείουμε ομάδες τροφών. Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να μετριάσουμε την ποσότητα των εξαιρετικά θερμιδογόνων -και ενίοτε ανθυγιεινών τροφών- και να εντατικοποιήσουμε την πρόσληψη τροφών όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι η απώλεια του σωματικού βάρους θα έρθει πιο εύκολα από ότι περιμένουμε και θα μοιάζει πιο εύκολη από ποτέ.

Καθώς σημαντικό κομμάτι της υγιεινής ζωής είναι και η άθληση, μπορούμε να στραφούμε σε ασκήσεις που μας αρέσουν και τις αντιμετπίζουμε περισσότερο ως διασκέδαση και λιγότερο ως «εξαναγκασμό». Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάμε για τρέξιμο, μπορούμε να καλέσουμε έναν φίλο μας και να αθληθούμε μαζί. Έτσι, σίγουρα η γυμναστική θα αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα και θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη.

Και επειδή στη βελτίωση του τρόπου ζωής μας σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ψυχική μας υγεία, θα πρέπει να να εξωτερικεύουμε περισσότερο τις ανησυχίες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε ένα κοντινό, συγγενικό ή και φιλικό μας πρόσωπο που εκτιμάμε, προκειμένου να εξωτερικεύσουμε τις ανησυχίες μας και να πάρουμε μία δεύτερη γνώμη. Είναι βέβαιο ότι θα νιώσουμε πολύ καλύτερα μοιραζόμενοι τις ανησυχίες μας, και θα ανακαλύψουμε λύσεις, οι οποίες δεν είχαν περάσει από τη δική μας σκέψη.

Σημαντικός παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας είναι και η μείωση του καθημερινού στρες που βιώνουμε. Ένας τρόπος για να περιορίσουμε το καθημερινό άγχος είναι ο σχεδιασμός ενός καθημερινού προγράμματος με ιεραρχημένες δραστηριότητες, που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας αλλά και στην επίτευξη των στόχων μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά βήματα, για να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας μία καλύτερη ποιότητα ζωής και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας, επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.