Τα νέα μας

07.07.2020

Πώς η αυτοπειθαρχία μπορεί να γίνει το κλειδί της επιτυχίας

Συχνά οι αποφάσεις που λαμβάνουμε πάνω σε ζητήματα που μας απασχολούν ή είναι καίρια για την επίτευξη των στόχων μας μεταβάλλονται, απομακρύνοντάς μας από την επιτυχία. Αυτό συμβαίνει γιατί αποτυγχάνουμε να πειθαρχήσουμε στον εαυτό μας και στο πρόγραμμα που έχουμε θέσει. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε την αυτοπειθαρχία μας για να επιτυγχάνουμε ευκολότερα τους στόχους μας.

Το πρώτο βήμα στην καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας μας είναι η κατανόηση των αδυναμιών μας. Εάν δε γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, οι προσπάθειες και οι ενέργειές μας θα είναι συχνά ανεπιτυχείς. Καλό θα είναι λοιπόν τα σχέδιά μας να είναι προσαρμοσμένα πάνω στον εαυτό μας και στις ιδιαιτερότητές μας, προκειμένου να είναι εφικτά.

Επόμενο βήμα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός προγράμματος. Για να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας βασικό είναι οι στόχοι που θέτουμε να είναι υλοποιήσιμοι και επιτεύξιμοι, έτσι ώστε να έχουμε ισχυρά κίνητρα που θα ενισχύσουν τη θέλησή μας, την αυτοπειθαρχία και τη συγκέντρωσή μας. Και για να μείνουμε συγκεντρωμένοι θα πρέπει να μείνουμε μακριά από πειρασμούς και περισπασμούς, καθώς οι τελευταίοι μπορούν να μειώσουν δραματικά την παραγωγικότητά μας. Καλό θα είναι λοιπόν τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι ασχολούμαστε με δραστηριότητες που αποκλίνουν από το πρόγραμμά μας και τους στόχους μας να σταματήσουμε, επαναφέροντας τον εαυτό μας στην πραγματικότητα, προκειμένου να επικεντρωθούμε στο πλάνο και στους στόχους μας.

Επίσης σημαντικό είναι και το να έχουμε έναν σταθερό τρόπο με τον οποίο ενεργούμε, προκειμένου να μην κάνουμε σπασμωδικές ενέργειες. Για να το επιτύχουμε αυτό μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή και μηνιαίο πλάνο, όπου οι ενέργειές μας αλλά και η συχνότητα αυτών, θα είναι συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες.

Τέλος, ουσιαστικός παράγοντας στην αυτοπειθαρχία είναι το να συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη που κάνουμε και να μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Έτσι δε θα νιώθουμε απογοήτευση, αλλά θα κατανοούμε πώς μέσα από το λάθη μας βελτιωνόμαστε και γινόμαστε αποτελεσματικότεροι.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, για να ενισχύσετε την αυτοπειθαρχία σας και να επιτυγχάνετε ευκολότερα τους στόχους σας κι αν κατέχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.