Τα νέα μας

20.11.2019

Πρωτότυπες ασκήσεις που ενισχύουν τη δημιουργικότητά μας

ασκήσεις

Παρότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι η δημιουργικότητα είναι κάτι έμφυτο, στην πραγματικότητα μπορούμε να την αναπτύξουμε με κάποιες πρωτότυπες και απλές ασκήσεις. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Η πρώτη άσκηση είναι η ολοκλήρωση μια εικόνας που έχουμε στο μυαλό μας. Ξεκινάμε σχεδιάζοντας γραμμές και σχήματα και προσπαθούμε με αυτά να φτιάξουμε μία εικόνα. Η άσκηση αυτή μπορεί να τονώσει τη φαντασία μας, την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό μας όταν δούμε το αποτέλεσμα που καταφέραμε.

Επόμενη άσκηση που βοηθάει να δούμε από διαφορετική οπτική γωνία το περιβάλλον μας είναι να το να επιλέξουμε την εικόνα ενός προσώπου και να προσπαθήσουμε να το σχεδιάζουμε ανάποδα. Αυτή η άσκηση στοχεύει στο να εστιάσουμε στις γραμμές, τα σχήματα και τα χρώματα, προκειμένου να αποδώσουμε το πρόσωπο όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Έτσι θα μάθουμε να φεύγουμε πιο εύκολα από την ζώνη ασφαλείας μας και να τολμάμε πράγματα που δεν συνηθίζαμε μέχρι τώρα.

Άλλη άσκηση είναι το τεστ του συνδετήρα. Σε αυτό το τεστ προσπαθούμε μέσα σε δύο λεπτά να βρούμε παραπάνω από μία χρήσεις ενός κοινού αντικειμένου. Ο στόχος εδώ είναι να θυμηθούμε τις περιστάσεις που χρησιμοποιούμε συνήθως τα κοινά πράγματα και να βρούμε διαφορετικές χρήσεις τους. Έτσι εξασκούμαστε στο να λειτουργούμε πιο ευέλικτα και εναλλακτικά στις διάφορες καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Μια άσκηση είναι και η δημιουργία μίας κατασκευής από τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά από τον κάδο ανακύκλωσής μας και με λίγη κόλα, ταινία και ένα ψαλίδι να φτιάξουμε μία κατασκευή. Μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο στην αρχή, ωστόσο το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει και θα μας βοηθήσει προοδευτικά να συνδέουμε ιδέες, όρους και φράσεις που έρχονται στο μυαλό μας, ώστε να γράφουμε καλύτερα.

Τέλος, εξαιρετική είναι και η φυσική άσκηση, η οποία θα μας βοηθήσει όταν είμαστε κουρασμένοι από την εργασία μας και χρειαζόμαστε πιο δημιουργικές ιδέες.

Ακολουθήστε κι εσείς τις παραπάνω πρωτότυπες ασκήσεις, προκειμένου να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας την αστική ευθύνη εκπροσώπω και στελεχών της Interasco.