Τα νέα μας

02.07.2020

Τι μπορεί να προσφέρει μία μικρή απώλεια σωματικού βάρους

απώλεια

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την αντίληψη ότι μόνο επιστρέφοντας στο βάρος της εφηβικής τους ηλικίας θα καταφέρουν να ωφελήσουν τον οργανισμό τους στο μέγιστο. Όμως η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακριά, καθώς αρκεί η απώλεια μόλις του 5% του σωματικού μας βάρους, προκειμένου να ξεπεράσουμε προβλήματα υγείας που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε λόγω των περιττών κιλών. Ας δούμε λοιπόν ποια οφέλη αποκομίζουμε με αυτή την μικρή απώλεια κιλών.

Καταρχάς, μία μικρή απώλεια σωματικού βάρους αρκεί για να μειωθεί η πίεση που ασκείται στα γόνατά μας και στις αρθρώσεις του κάτω μέρους του σώματος, κατά συνέπεια γινόμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε αρθρίτιδες που μπορούν να παρουσιαστούν με την πάροδο των ετών. Επίσης, προφυλάσσουμε τον οργανισμό μας από την εμφάνιση του διαβήτη τύπου Β, καθώς βοηθάμε το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και εξισορροπούμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας,  αλλά και μειώνουμε τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, γνωστής και ως «χοληστερόλης LDL» καθώς και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στον οργανισμό μας. Επιπλέον, αποτρέπουμε την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεση, καθώς το αυξημένο σωματικό βάρος δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες.

Μία μικρή απώλεια κιλών θα μας βοηθήσει και στην αποτροπή των φλεγμονών, καθώς η συσσώρευση λίπους ιδίως στην κοιλιακή περιοχή, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και φλεγμονές στους ιστούς του σώματος, που οδηγούν σε προβλήματα όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και αποτελούν αιτία να νοσούμε πιο εύκολα. Επίσης, η μείωση του σωματικού βάρους μας προσφέρει και καλύτερη ποιότητα ύπνου, καθώς μας βοηθά να κοιμόμαστε περισσότερο και καλύτερα, αποτρέποντας προβλήματα που συνδέονται με τις διαταραχές ύπνου, όπως είναι για παράδειγμα οι υπνικές άπνιες.

Τέλος, η βελτίωση του συνόλου της υγείας μας, αλλά και του ύπνου μας, θα μας τονώσει και ψυχολογικά, καθώς βάσει ερευνών τα άτομα τα οποία χάνουν βάρος εμφανίζουν βελτίωση διάθεσης.

Επωφεληθείτε κι εσείς από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει μία μικρή απώλεια σωματικού βάρους και θωρακίστε συνολικά την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμμα νοσηλείας New της Interasco, τα οποία σας προσφέρουμε με μειωμένο τιμολόγιο κατά 10% και σταθερό κόστος για την πρώτη επέτειο της ανανέωσής τους.