Τα νέα μας

16.11.2018

Αποφύγετε την ακτινοβολία του κινητού σας μέσα από απλά βήματα

 κινητού

Τα πορίσματα μιας δεκαετούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και αφορά στη χρήση των κινητών τηλεφώνων έδειξε ότι η καθημερινή έκθεση στην ακτινοβολία των συσκευών για τουλάχιστον 9 ώρες μπορεί να προκαλέσει όγκους στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στους αδένες που εκκρίνουν την αδρεναλίνη. Από τη συγκεκριμένη έρευνα κατανονούμε ότι παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τους κινδύνους της έκθεσης στην ακτινοβολία τους, και ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να το επιτύχουμε αυτό.

Καταρχάς είναι καλό να κρατάμε το κινητό όσο πιο μακριά γίνεται από το σώμα και το κεφάλι μας. Μπορούμε να κρατήσουμε τη συσκευή σε κάποια θήκη ή να την ακουμπήσουμε σε κάποιο τραπέζι σχετικά μακριά μας όταν δεν την έχουμε άμεσα ανάγκη, και να τη χειριζόμαστε για κλήσεις μέσω bluetooth ή ασύρματων ακουστικών.

Πριν πάμε για ύπνο το βράδυ, ας ελέγξουμε που βρίσκεται το κινητό μας. Εϊναι σημαντικό να αφήνουμε το κινητό  μας σε άλλο δωμάτιο και όχι στην κρεββατοκάμαρά μας. Άλλωστε η δικαιολογία ότι το χρησιμοποιούμε ως ξυπνητήρι, έχει ως αποτέλεσμα να πέρνουμε συχνά ή/και κάθε βράδυ το κινητό μας στο κρεββάτι και όχι μόνο να μειώνουμε τις ώρες ύπνου μας -αφού ασχολούμαστε με αυτό- αλλά και να καταλήγουμε να ξυπνάμε το πρωί με το κινητό μας κάτω από τα σκεπάσματα, γεγονός που κάθε άλλο παρά ωφελεί την υγεία μας.

Επίσης όταν δεν έχουμε καλό σήμα είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό βρίσκοντας το ιδανικό σημείο του χώρου για να μιλήσουμε, καθώς η συσκευή είναι πιο επιβλαβής όταν «προσπαθεί» να επιτύχει καλύτερο σήμα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η συσκευή του κινητού χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή βίντεο ή για κατέβασμα μεγάλων αρχείων.

Τέλος, περιορίστε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ιδιαίτερα στα παιδιά, που χρησιμοποιούν το κινητό κυρίως για ψυχαγωγία, και προτιμήστε να βγείτε με τα παιδιά σας μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς ή να τα μάθετε να εκτιμούν τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου για τις πιο κρύες ή βροχερές ημέρες.

Φροντίστε κι εσείς να κάνετε πιο ασφαλή τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου και νιώστε σίγουροι για τη δική σας υγεία αλλά και για την υγεία της οικογένειάς σας με το πρωτοποριακό πρόγραμμα νοσηλείας New Platinum Family της Interasco.