Τα νέα μας

11.07.2018

Αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας για να επιτύχετε την ισορροπία στη ζωή σας!

ισορροπία

Όλοι μας έχουμε κάτι απολύτως κοινό, και αυτό είναι ο διαθέσιμος χρόνος μας. Καθημερινά έχουμε 24 ώρες τις οποίες αξιοποιούμε διαφορετικά, με αποτέλεσμα οι επιλογές μας και ο τρόπος ζωής του καθενός μας να είναι εντελώς διαφορετικός. Είμαστε όμως σίγουροι ότι η διαχείριση του χρόνου μας είναι σωστή, και μας οδηγεί σε επιτυχή αποτελέσματα; Έχουμε σωστό προγραμματισμό ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, και ιδιαίτερα τους μακροχρόνιους;

Σε μια απαιτητική αγορά και κοινωνία, προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε και προλαβαίνουμε μέσα σε μία ημέρα, αφήνοντας -ενδεχομένως- ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας. Το κλειδί σε αυτή τη ρουτίνα είναι η ισορροπία. Ακόμη κι αν κατορθώνουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, έαν μας λείπει η ισορροπία, δε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το λεγόμενο «burn out». Και για να επιτύχουμε την ισορροπία είναι σημαντικό να προτεραιοποιήσουμε τον προσωπικό και οικογενειακό μας χρόνο. Δε θα πρέπει να παραλείπουμε καθημερινές δραστηριότητες όπως το να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, να πηγαίνουμε για μια βόλτα στο πάρκο της γειτονίας ή στα μαζαγιά της περιοχής μας, να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ζωγραφίσουμε μια εικόνα από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, να βγούμε το βράδυ έξω με τους φίλους ή την οικογένειά μας.

Είναι επίσης σημαντικό το πως θέτουμε τους στόχους μας. Οι στόχοι μας πρέπει να έχουν πέντε βασικά πράγματα. Καταρχάς να έχουν σημασία και νόημα. Εάν δε μας προσφέρουν καμία ψυχική, επαγγελματική και προσωπική βελτίωση δεν αξίζουν το χρόνο μας. Δεύτερον θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι, αλλιώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε κατά πόσον έχουν νόημα οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίτευξή τους. Τρίτον να είναι επιτεύξιμοι. Εάν θέτουμε στόχους κυνηγώντας χείμαιρες, θα είμαστε μονίμως απογοητευμένοι από όλες τις καθημερινές μας προσπάθειες. Τέταρτον, οι στόχοι μας πρέπει να είναι σχετικοί με τη ζωή μας και τα πιστεύω μας. Εάν για παράδειγμα μεγαλώνουμε με την ιδέα ότι δεν έχει σημασία το χρήμα αλλά η τιμιότητα, δεν θα μποροέσουμε ποτέ να διαχωρίσουμε την οικονομική ευμάρεια από την εντιμότητα, με αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι οικονομικά, εκτιμώνας ότι αυτή η κατάσταση μας διατηρεί ακέραιους ως χαρακτήρες. Τέλος είναι καλό οι στόχοι μας να έχουν χρονικά στάδια εκπλήρωσης, ώστε να μπορούν να μπουν σε ένα ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή/και μηνιαίο πλάνο, για να ελέγχουμε συνεχώς και με συνέπεια την αποτελεσματικοτητά μας.

Η Interasco, βρισκόμενη πάντοτε στο πλευρό των ασφαλισμένων της, σας καλεί να δώσετε νόημα στην καθημερινότητά σας, για να επιτύχετε και να φτάσετε ψηλά. Όσο για τα απρόοπτα, αφήστε τα πάνω μας, επιλέγοντας τις καλύτερες λύσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας για εσάς και την οικογένειά σας!