Τα νέα μας

10.01.2020

Πώς να αντιμετωπίσουμε το κρύωμα με φυσικό τρόπο

Ο βαρύς χειμώνας ναι μεν καταπολεμά τους ιούς, συχνά όμως προκαλεί και κρύωμα. Όταν αισθανόμαστε αδιάθετοι και κρυωμένοι, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι κάποια ήπια φαρμακευτική αγωγή που θα ανακκουφίσει τα συμπτώματα που έχουμε, όπως τα ρίγη, την ρινική συμφόρηση, τους σωματικούς πόνους και τον πυρετό. Υπάρχουν ωστόσο και φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε το κρύωμα, προκειμένου να αποφύγουμε την χρήση φαρμακευτικής αγωγής. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ξεπεράσει το κρυολόγημα με φυσικό τρόπο.

Η διατροφή παίζει ουσιαστικο ρόλο στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Καταναλώνοντας ζεστά ροφήματα βοηθάμε τον εαυτό μας να παραμένει ενυδατωμένος. Μπορούμε να προτιμήσουμε τα βότανα και τις σούπες λαχανικών ή την κοτόσουπα, η οποία βοηθά στην αργή κίνηση των ουδετερόφιλων, ενός συστατικού των κυττάρων του αίματος που προστατεύει το σώμα μας από τις λοιμώξεις. Όταν τα ουδετερόφιλα κινούνται αργά, επικεντρώνονται στα σημεία του σώματός μας που έχουν ανάγκη από ίαση. Άλλο λαχανικό που είναι καλό να καταναλώσουμε όταν είμαστε άρρωστοι είναι το τζίντζερ. Μία μικρή ποσότητα τζίντζερ μέσα σε βραστό νερό είναι αρκετό για να μας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Πολύτιμη αντιμικροβιακή τροφή είναι και το μέλι. Δέκα γραμμάρια μελιού πριν τον βραδινό μας ύπνο είναι αρκετά για να κοιμηθούμε πιο ήρεμα και να μειωθεί το αίσθημα του κρυολογήματος. Σαφέστατα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την βιταμίνη C, η οποία είναι αληθινός υπέρμαχος τόσο για την πρόληψη των ασθενειών αλλά και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και βρίσκεται στα πορτοκάλια, στα γκρέιπφρουτ, στα λεμόνια και στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Πέραν της διατροφής, η μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος αντιμετωπίζεται και με γαργάρες με αλατόνερο, οι οποίες περιορίζουν δραστικά τον υγρό βήχα. Επίσης οι κρέμες που περιέχουν καμφορά είναι ιδιαίτερα ευεργετικές, μειώνουν τον βήχα και βελτιώνουν τον ύπνο μας όταν είμαστε άρρωστοι.

Τέλος, για να μειώσουμε τον πυρετό και να ανακουφίσουμε το σώμα μας, εξαιρετικά ευεργετικά είναι και τα ζεστά ντους με αιθέρια έλαια, που εξισορροπούν τη θερμοκρασία του σώματός μας και μειώνουν τον πυρετό.

Προτιμήστε κι εσείς φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα και προστατέψτε την υγεία σας επιλέγοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.