Τα νέα μας

07.09.2018

Ανακτήστε την χαμένη ενέργειά σας με φυσικούς τρόπους!

ενέργεια

Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε καφέ είτε κάποιο ενεργειακό ποτό, για να ανακτήσουμε γρήγορα τη χαμένη μας ενέργεια και να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Υπάρχουν όμως πιο φυσικοί τρόποι για να ενδυναμώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη καθημερινότητα.

Εάν είστε στην εργασία σας και κάνετε το διάλειμμά σας, προτιμήστε να βγείτε λίγο έξω και να περπατήσετε από το να μείνετε στο γραφείο και απλά να επισκεφθείτε διάφορα sites. Επίσης προτιμήστε τα μικρά, συχνά γέυματα, τα οποία ενεργοποιούν τη γνωστική μας λειτουργία και κρατούν τη σκέψη μας σε εγρήγορση. Προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες που παράγουν γλυκόζη η οποία βοηθά τον εγκέφαλο και μας δίνει ενέργεια. Ακόμη δοκιμάστε απλές ασκήσεις stretching, ακόμη και στο γραφείο καθώς έτσι καταπολεμάτε το άγχος και ξεκουράζετε το σώμα σας. Εάν δεν έχετε κάποιο φυτό στο γραφείο σας καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, καθώς βοηθά στο φιλτράρισμα των ρύπων όπως είναι οι πτητικές οργανικές ενώσεις , που απορροφούν την ενέργειά μας και μας προκαλούν αλλεργίες και πονοκεφάλους. Εάν εργάζεστε στο σκοτάδι, ανοίξτε τις κουρτίνες.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενέργεια του σώματος και το ηλιακό φως βοηθά στην ανακούφιση εποχικών συναισθηματικών διαταραχών. Σημαντικό είναι επίσης όταν εργαζόμαστε σε ομάδες να ασχολούμαστε με νέα projects και να συγκεντρώνουμε ιδέες μέσω του brainstorming, που αναζωογονεί την σκέψη μας. Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι, κάντε ένα κρύο ντους τριών λεπτών. Υιοθετήστε αυτή τη συνήθεια για να κατανικήσετε τη χρόνια κόπωση. Εάν είστε στο γυμναστήριο είτε στο γραφείο μην ξεχνάτε να καταναλώνετε νερό και ποτά χωρίς ζάχαρη όπως το πράσινο τσάι, καθώς η κακή ενυδάτωση του οργανισμού ενισχύει το αίσθημα υπνηλίας. Εάν πάλι νιώθετε υπνηλία κατά τις τρεις το μεσημέρι, δοκιμάστε εκείνη την ώρα να ασχοληθείτε με κάποια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, καθώς σύμφωνα με έρευνες έτσι θα μείνετε πιο εύκολα σε εγρήγορση. Τέλος , είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να γελάτε! Το γέλιο είναι αποδεδειγμένα αγχολυτικό και ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειάς μας.

Με την Interasco, μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς, εντείνοντας τις προσπάθειές σας για μια καλύτερη καθημερινότητα, καθώς με τα προγράμματα νοσηλείας New, σας προσφέρουμε τις καλύτερες και πληρέστερες λύσεις για την υγεία σας.