Τα νέα μας

21.11.2018

Αισθάνεστε ατονία; Γνωρίστε τις τροφές που θα κάνουν πιο ποιοτική τη ζωή σας

 

Κάποιες φορές αισθανόμαστε άτονοι, απλά και μόνο επειδή καταναλώνουμε φαγητό χαμηλής ποιότητας. Για να κάνουμε λοιπόν μία ποιοτική αλλαγή είναι σημαντικό να προσθέσουμε στη διατροφή μας φρέσκες, υγιεινές και πλούσιες σε θρεπτική αξία τροφές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές που μπορούν να μας χαρίσουν ευεξία και γενικότερα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καταρχάς τα λαχανικά με πράσινο φύλλωμα, όπως είναι το σπανάκι και το μαρούλι έχουν συγκεντρωμένη φυσική ενέργεια και η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική.

Μία άλλη ευεργετική τροφή είναι τα κόκκινα μούρα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και χαμηλά σε σάκχαρα, και βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες και ένζυμα, έχουν εξαιρετική γεύση και μπορείτε εύκολα να τα καλλιεργήσετε και μόνοι σας.

Τα φρέσκα βότανα προσφέρουν αυθεντική γεύση στο φαγητό μας και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε στο αγαπημένο σας πιάτο για να απογειώσετε τη γεύση του.

Αγνή ευτυχία μπορούμε να νιώσουμε και με τα μπαχαρικά, επιλέγοντας ανάμεσα στο κάρυ, την κανέλλα, τα χρωματιστά πιπέρια, δίνοντας χρώμα και μοναδικό άρωμα στο φαγητό μας.

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι επίσης πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και σίδηρο και είναι θαυματουργά για το σώμα μας εάν καταναλωθούν σωστά, αποτελώντας τους «γίναντες» των υγιεινής διατροφής.

Οι ξηροί καρποί και σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και καλές λιπαρές ουσίες, βοηθώντας στην σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος. Άλλωστε οι ξηροί καρποί είναι τόσο γευστικοί που μπορούν εύκολα να γίνουν ένα υγιεινό σνακ.

Τέλος, καθώς το σώμα μας είναι και αυτό ουσιαστικά ένα οικοσύστημα, χρειάζεται και τα βακτήρια, τόσο τα καλά όσο και τα κακά. Τα φαγητά τουρσί όπως είναι το ξινολάχανο είναι πλούσια σε καλά βακτήρια που μπορούν να μας γεμίζουν ενέργεια και να βελιώσουν την κατάσταση της υγείας μας σε περιόδους κατά τις οποίες έχουμε αδύναμο ανοσοποιητικό.

Καταναλώστε κι εσείς τροφές που σας κάνουν να νιώθετε ευεξία και αισθανθείτε απόλυτα ασφαλείς για την υγεία σας με τα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.