Τα νέα μας

23.06.2020

Άνθη που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας

άνθη

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα άνθη, λόγω της φυσικής τους ομορφιάς. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα άνθη τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο και την διάθεσή μας, ακόμη και να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Ας δούμε λοιπόν ποια άνθη είναι ικανά όχι μόνο να ομορφύνουν την ζωή μας αλλά και να τη βελτιώσουν ουσιαστικά.

Καταρχάς τα φυτά που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο μας είναι η λεβάντα και η γαρδένια. Η λεβάντα μπορεί να μας ηρεμίσει και διαθέτει θεραπευτικες ιδιότητες. Για να επωφεληθούμε από τη λεβάντα, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε λίγο από το αιθέριο έλαιό της στις μαξιλαροθήκες μας. Η γαρδένια προκαλεί επίσης αίσθημα ηρεμίας και εφορίας. Μπορούμε λοιπόν να τοποθετήσουμε γλάστρες με γαρδένιες κοντά στην κρεβατοκάμαρά μας.

Άνθη που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας είναι το τριαντάφυλλο, το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε σε χώρους του σπιτιού που περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο, όπως είναι για παράδειγμα το καθιστικό μας, ενώ ο κίτρινος κατηφές, που μας γεμίζει θετική ενέργεια και τονώνει την παραγωγικότητά μας, αλλά και η αφρικανική βιολέτα που βοηθά την ροή του οξυγόνου στον οργανισμό μας και τονώνει την ενέργειά μας, είναι καλό να βρίσκονται σε χώρους εργασίας.

Άνθη που βελτiώνουν την ατμόσφαιρα είναι ο κρίνος και η ζέρμπερα, καθώς απορροφούν τις τοξίνες του χώρου και μπορούμε να τα τοποθετήσουμε φυτεμένα στο μπάνιο αλλά και στην κρεβατοκάμαρά μας.  Άλλα άνθη που συμβάλλουν στην καλή ποιότητα της ζωής μας είναι το αγιόκλημα, το οποίο περιορίζει τους πονοκεφάλους αλλά και τα συμπώματα κατάθλιψης και η τουρμπερόζα, που μειώνει το στρες και το αίσθημα της ζάλης γι αυτό και μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο σπίτι όσο και σε χώρους εργασίας.

Επωφεληθείτε κι εσείς από τις ευεργετικές ιδιότητες των λουλουδιών, προκειμένου να βελτιώσετε φυσικά τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά σας και φροντίστε συνολικά την υγεία σας, επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.