Τα νέα μας

10.12.2020

Συμπεριφερόμαστε καλύτερα στον εαυτό μας και αγγίζουμε την επιτυχία

εαυτό

Το βασικό μας ζητούμενο στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι να είμαστε επιτυχημένοι. Και καθώς οι δυσκολίες στη ζωή μας κλιμακώνονται, τείνουμε να γινόμαστε σκληροί απέναντι στον εαυτό μας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε παρά τις αντιξοότητες να συμπεριφερόμαστε καλύτερα στον εαυτό μας, προκειμένου να προσεγγίσουμε ευκολότερα την επιτυχία.

Καταρχάς οφείλουμε να αφήνουμε κατά μέρος δραστηριότητες που δε μας κάνουν καλύτερους. Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι ασχολούμαστε μέσα στην ημέρα με εργασίες ή αρμοδιότητες που παρεκκλίνουν από αυτό που πρέπει να κάνουμε καλό θα είναι να συνειδητοποιούμε ότι με τον τρόπο αυτό παραμερίζουμε τις εργασίες που πραγματικά οφείλουμε να διεκπεραιώσουμε και να αφοσιωθούμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Μένοντας πιστοί στο πρόγραμμά μας επιτυγχάνουμε ευκολότερα και καλύτερα τους ημερήσιους και προοδευτικά και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας.

Επίσης σημαντικό είναι να φροντίζουμε για την ψυχική μας υγεία. Εάν αισθανόμαστε πιεσμένοι, καλό θα είναι να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ηρεμήσει, κάνοντας διάλειμμα, προκειμένου να αποσυμφοριστούμε και να επιστρέψουμε στις αρμοδιότητες και στις υποχρεώσεις μας με περισσότερη συγκέντρωση και ηρεμία. Και επειδή η σωματική υγεία διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο, θα πρέπει να φροντίζουμε να αθλούμαστε καθημερινά αλλά και να τρεφόμαστε σωστά.

Εάν τώρα υπάρχουν άτομα στο περιβάλλον μας, τα οποία δε μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι, καλό θα είναι να τα απομακρύνουμε διακριτικά, καθώς οι τοξικές σχέσεις μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Κάτι ακόμη που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το να απολαμβάνουμε πραγματικά και ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αφού τελειώσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, όπως το να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, να ακούσουμε τη μουσική που μας αρέσει και πάνω από όλα να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, για να δώσετε στον εαυτό σας την αναγκαία προσοχή και φροντίδα που θα σας οδηγήσει ευκολότερα στην επιτυχία και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης (D&O) της Interasco.